24 böcker i juli. Det märks att vi har semester, jag hinner läsa lite mer då! Fast jag har gjort lite annat än läst under semestern, faktiskt.
2/7 En bit av mitt hjärta av Peter Robinson
4/7 I djävulens sällskap av Peter Robinson
6/7 19 minuter av Jodi Picoult
7/7 Tills skulderbladen blivit vingar av Sofia Rapp Johansson
8/7 Himmelsöga av Arne Dahl
9/7 Babbeldrottningen av Meg Cabot
9/7 Lovligt byte av Janet Evanovich
9/7 Den tionde kretsen av Jodi Picoult
10/7 Hemligheternas hus av Macia Willet
12/7 Jagat byte av Janet Evanovich
13/7 Själakistan av Ann Rosman
14/7 Babbeldrottningen i New York av Meg Cabot
15/7 Nedlagt byte av Janet Evanovich
15/7 Fångat byte av Janet Evanovich
16/7 I grunden utan skuld av Viveca Sten
17/7 Delat byte av Janet Evanovich
19/7 Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonason
22/7 Syskonkärlek av Sheila O´Flanagan
24/7 Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen
24/7 Queen of Babble Gets Hitched av Meg Cabot
26/7 Hett byte av Janet Evanovich
27/7 Kall som graven av Peter Robinson
29/7 Farligt byte av Janet Evanovich
31/7 Skulden av Jodi Picoult
Först måste jag skriva om Peter Robinsons böcker om polisen Alan Banks. Jag gillar dem mycket, de är riktigt bra deckare. Men varför har de strulat till det så med utgivningen på svenska? För det första så finns det 9 böcker som inte är översatta till svenska, de nio första. Hur ska jag få tag på dem? Gissar att de knappt ens finns i Sverige. Så den som vi svenskar betraktar som den första, En ovanligt torr sommar, är alltså nummer tio. Sen läste jag för ett par dagar sedan Kall som graven, som är den åttonde som är utgiven på svenska, men som egentligen borde ha givits ut som nummer två på svenska. Varför strular de till det så??? Jag gillar att läsa dem i ordning. Speciellt irriterande är det att de pratar om det som händer i Kall som graven i böcker som kommer efter den, jag fattade ingenting och undrade vad jag hade missat... Nåja, bra är de, men läs dem i rätt ordning! Nu väntar jag på de två senast utgivna, det är kö på biblioteket.
Jag har läst fler böcker av Jodi Picoult, de är bra, spännande böcker med ämnen som berör, särskilt om man är förälder. Blir lite irriterad på att hon alltid ska ha en lite oväntad upplösning, det blir ett så klart mönster i hennes böcker att man förväntar sig det och därmed listar ut det i förväg.
Jag har fått låna böckerna om Janet Evanovich av en granne, de är perfekt slö-läsning. Komiska deckare, kan man säga så? Måste till grannen och låna resten!
Mer lättläst har det blivit, jag har läst böckerna om Babbeldrottningen av Meg Cabot, som för övrigt har skrivit böckerna som ligger bakom filmerna En prinsessas dagbok. Roliga böcker! Sheila O´Flanagans böcker är också lättlästa och roliga, även om den här innehöll ett visst mått av allvar också.
Flera bra deckare har det blivit också, Arne Dahl, Ann Rosman, Viveca Sten och Carin Gerhardsen är nya och gamla deckarbekanta som jag kan rekommendera. Gerhardsens böcker är riktigt spännande och hjärtskärande!
Några bra romaner har det också blivit. Tills skulderbladen blivit vingar är en delvis självbiografisk bok om barn som blir fosterbarn och far illa som tyvärr slutar mitt i. Jag avskyr när man inte får veta hur det går. Hemligheternas hus är en lugn bok som växer efterhand, jag gillade den. Hundraåringen är en rolig berättelse om hundra års världshistoria, klart läsvärd!
Nu har jag i ett par månader haft massor med böcker som har legat på hög och väntat på att bli lästa. Vilken förmån! Ibland har jag nämligen inget att läsa... Funderar på att försöka få tag på böckerna om Scarpetta och läsa dem i ordning. Tänkte läsa om Kallentofts böcker också, jag kommer inte ens ihåg om jag har läst den tredje. Så jag kanske behöver läsa om dem innan jag läser den senaste.
Önskar att jag kunde äga alla bra böcker jag läser. Men det är lite svårt, både ur ekonomisk synvinkel och av utrymmesskäl! (Fast barnen behöver väl inte ha några leksaker, jag kan ju fylla deras rum med vuxenböcker istället!)
Dagens citat:
Chanser kommer sällan av en slump -
de skapas.