2021-11-26

Sorg och karantän

I lördags blev ju en sorgens dag, då vår fina lillkatt Aslan blev påkörd och dog. Jag trodde inte att jag kunde sörja så över en katt, jag grät mig igenom resten av helgen och gick omkring i nån sorts dvala. Elvira fick feber på lördagkvällen, riktigt hög feber för första gången sen hon var liten, 39,7. Hon var riktigt dålig, låg hela söndagen. Oskar följde efter, han vaknade med hög feber på söndagsmorgonen och hade som mest 39,9. Sen har de mått bra, förutom Elvira som haft ont i halsen.

Håkan och jag plockade mossa!



Vi satte upp en ny julbelysning! Lite stjärnor, gardiner och ljusstakar dök också upp, men vi är inte klara för första advent än. 



På måndagen fick barnen ta covidtest enligt de senaste rekommendationerna. Jag var på USÖ för jobbets räkning. 



Hemma satt katterna i fönstret, jag tror de undrar var Aslan är. 



På tisdagen fick jag sms från Oskar med testsvar och till min stora förvåning var det positivt. Han har inte träffat nån med covid vad vi vet, skolan har inget massutbrott som det var tidigare i höstas, och antalet är lågt i kommunen, så det är konstigt. Elvira, med exakt samma symtom, testade negativt. I enighet med då rådande regler stannade Håkan och jag på jobbet, vi är ju vaccinerade. 

I onsdags var jag på julboksklubb (digitalt) och diskuterade En storm i juletid, trevligt!



Igår och idag är pluggdagar för mig, men igår förmiddag blev jag uppringd av smittspårningen som berättade att det är nya regler nu i vår region, även vaccinerade ska stanna hemma när någon i hushållet har covid. Jag fick ringa hem Håkan och nu sitter vi i karantän. Syrran hjälpte oss att handla lite mjölk mm igår. Idag blir det onlinehandling av mat, vilken tur att den möjligheten finns!

Så, det blir en helg hemma med familjen! Tur vi kan gå ut utomhus i alla fall!

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni klarar er <3
    vår yngsta hade ju också covid i september och vi blev ganska chockade när det var positivt.
    Hoppas att ni får en fin adventshelg <3

    SvaraRadera