2013-11-15

Böcker i oktober

?/9 Hus vid världens ände av Åke Edwardsson
?/10 Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson
13/10 Nattväktarna av Ken Follett
16/10 Kast med liten kniv av Sara Kadefors
17/10 Jakten på en mördare av Tobias Barkman
20/10 61 timmar av Lee Child
22/10 Cocktails för tre av Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)
22/10 Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman
?/10 Nattönskningen av Anne B Ragde
28/10 Den blå hertiginnan av Philippa Gregory

10 böcker i oktober. Nya för mig allihopa.
I Hus vid världens ände kommer Winter tillbaka till Göteborg efter två år utomlands. Han får ta hand om ett fall där en kvinna och två av hennes barn hittats knivmördade. Spännande!
Major Pettigrews sista chans handlar om en änkling som lär känna en ny bekantskap, inte helt inom hans vanliga kretsar. Jag undrar om det frodas så många fördomar och åsikter i verklighetens England?
Nattväktarna utspelar sig under andra världskriget i Danmark, och är en spännande spionroman. Ken Follett levererar, som vanligt.
Kast med liten kniv är en berättelse om Jonas, som vi får följa i nutid och i hans ungdomstid. Om vänskap, kärlek, att hamna i fel sällskap och om att förlora någon man älskar. En av de bättre av hennes böcker.
I Jakten på en mördare, en reportagebok, får vi följa en polisman i hans arbete med att fånga svenska mördare. Den handlar bland annat om Helén-mordet. Mycket intressant!
61 timmar utspelar sig i ett litet amerikanskt samhälle under en snöstorm. En kvinna som ska vittna i en rättegång är mordhotad, det pågår något skumt på en gammal militäranläggning och från det närbelägna fängelset väntas också trubbel Spännande!
Cocktails för tre handlar om tre kvinnor som är goda vänner och hur deras liv utvecklas åt olika håll. En har en hemlig älskare, en är på väg att bli mamma och en träffar en bekant från sitt förflutna. Lite lagom lättsmält!
Saker min son behöver veta om världen är rolig och läsvärd!
Nattönskningen handlar om en singelkvinna med stor aptit på män som träffar en man och hans dotter och plötsligt blir inget som förut. Men vågar hon ändra sitt liv?
Den blå hertiginnan är en historisk roman om en kvinna som lever nära maktens centrum under Rosornas krig i 1400-talets England. En spännande historisk roman!

En bra bokmånad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar