2013-03-03

Böcker i februari

1/2 Surt sa räven om rönnbären av Karin Brunk Holmqvist
2/2 Torka aldrig tårar utan handskar Del 2 Sjukdomen av Jonas Gardell
2/2 Kajas resa av Carin Hjulström
4/2 Den vita massajen av Corinne Hofmann
6/2 Den vita massajens dotter av Corinne Hofmann
?/2 Resan tillbaka till den vita massajen av Corinne Hofmann
8/2 Den tomma stolen av J.K. Rowling
?/2 När de sågs sista gången av Anita Shreve
12/2 Pojken som slutade gråta av Ninni Schulman
?/2 Kärleksmaskeraden av Caroline Courtney
?/2 Emma av Jane Austen
?/2 Allt för dig av Sheila O'Flanagan
?/2 Kvinnorna på Stensvik av Elsi Rydsjö
22/2 Kristallen den fina av Elsi Rydsjö
23/2 Kom hjärtans fröjd av Elsi Rydsjö
25/2 Susanna av Elsi Rydsjö
?/2 Kära min syster av Elsi Rydsjö
27/2 Vinden drar av Elsi Rydsjö
 
18 böcker blev det i februari! Man skulle kunna tro att det beror på att jag varit sjuk en vecka samt haft sportlov, och det gör det väl till viss del. Sen beror det också på att flera böcker varit rätt "lättsmälta".
Surt sa räven... är ännu en av Brunk Holmqvists roliga, stillsamma böcker. Den här utspelar sig i en koloniträdgård där två pensionärspar har varsin lott.
Torka aldrig tårar del 2 - ingen ha väl undgått att höra talas om/se/läsa denna. Bra och gripande!
Kajas resa handlar om journalisten Helena, som genom böcker och tidningsklipp får veta att släktens första journalist hette Kaja och blev indragen i Ryssligans verksamhet i Stockholm under mellankrigstiden. Den bygger på en sann historia. Intressant och spännande!
Böckerna om den vita massajen har några år på nacken, men jag har inte läst dem. Oerhört intressanta böcker, en kulturkrock som heter duga.
Harry Potters "mamma", J K Rowling, har skrivit en vuxenbok. Den skiljer sig mycket från Harry Potter-böckerna naturligtvis, detta är en mer realistisk bok om människorna i ett samhälle och deras styrkor och svagheter. En man dör, en stol blir tom i kommundelsnämnden, vem ska hamna där. Även i denna bok ligger Rowlings hjärta dock hos ungdomarna, de är skildrade på ett bättre sätt än de vuxna. Inte sympatiskt sätt, jag hittar inte riktigt ordet, men det känns som om hon föredrar dem framför de tråkiga vuxna.
När de sågs sista gången. Linda träffar som 52-åring sin ungdomskärlek Thomas, och vi får följa deras historia bakåt i tiden. Sorglig och fin.
Pojken som slutade gråta - en ganska spännande berättelse om en mordbrännare, men jag blir lite irriterad på att somliga alltid ska hamna i händelsernas centrum. Berör ämnet mobbning och utanförskap.
Allt för dig handlar om tv-meteororlogen Lainey och hennes trassliga relation till sin mamma och till män. Varm, rolig, intressant.
Övriga böcker är gamla bekanta för mig, orkar inte skriva om dem!

1 kommentar:

  1. Tack för kommentaren inne hos mig gällande "Kvistegubben". :)

    Tappade hakan när jag kikade in här hos dig - 18 böcker på en månad?! Jag läser lätt en bok om dagen om boken är RIKTIGT bra, men halvkassa böcker tar längre tid... och de flesta böcker jag läser är tyvärr mer åt det kassa hållet än de där som griper en.

    SvaraRadera