2016-11-25

Döden på M/S Maria - Mordteater med middag

Mathilda, Maria och jag var på teater igår kväll. Det var fjärde året i rad för mig och syrran, nu är det definitivt en tradition! Vi har firat att syrran fyllt 50, att mamma fyllt 76 och att jag fyllt 40 år tidigare, i år firade vi förstås att vi genomfört Tjejklassikern!

Teater i Lerbäck är en upplevelse, vare sig det är barnteatern på sommaren eller middag med mord på hösten/vintern. Bara att komma dit är mysigt, det ser så gemytligt ut!


Salongen var inredd som en båtsalong, för historien utspelade sig på en båt, M/S Maria. Skådespelarna spelar i hela rummet där publiken sitter och däremellan serverar de. 


Handlingen kretsar kring ett Cold Case -för fem år sedan hittades en båt vid den italienska kusten med fem lik ombord. Det visar sig att alla fem offren är svenskar, men utan koppling till varandra. Ett TV-team tar upp fallet och sedan händer det ena efter det andra...


Maten vi fick var god. Till förrätt fick vi Rökt torskloin med wasabimajonäs, morot med dill, citron och svartpeppar. Till det drack vi Leitz Eins Zwei Zero, alkoholfri Riesling. 


Varmrätten var Bakad baconsida, lök, potatisstomp, picklad kål och kalvsky. Riktigt gott! Till det drack vi Backyard Brews Apple Cart, min nya favoritcider. 


Efterrätten var väldigt söt och bestod av Fudge, rostad vit choklad, vispad créme fraiche med apelsin och svartvinbärscréme. Till det drack vi kaffe och Rudenstams svartvinbärsnektar. 


Vi lyckades lista ut vem mördaren var och det kände vi oss mycket nöjda med! Det var en mycket trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar