2012-09-02

Rockebro källa

I närheten av Reveln vid Östra Laxsjön ligger Rockebro källa. Förr i tiden trodde man att det rödskimrande vattnet i källan hade en undegörande kraft. Här möttes flera vägar, och många resande stannade till och offrade en slant för god hälsa och färd. När källan restaurerades 1980 så hittades över 9000 mynt, de äldsta från 1720 men också många från modern tid. Här gjorde vi ett besök igår. (Vid källan kan man också få den första ledtråden till en enkel multicache.)


I närheten av källan åt vi lunch. Håkan fick ju ett trangiakök i julklapp och det har vi använt väl. Igår blev det kokt korv med bröd.


Sedan gick vi en promenad på en markerad led i området. Vi såg flera dödisgropar (t.v. i bild) men inga vattensalamandrar, fast de ska finnas i området. En cache hittade vi naturligtvis.


Ser ni trollet?


Håkan tog kanske årets sista dopp. Vi var ensamma på stranden!


Sedan åkte vi hem och köpte lördagsgodis. Jag bakade matmuffins och bröd. På kvällen kom Jossan och Mathilda hem från sin resa till Rom. Mathilda hade med sig vin, parmesanost mm åt Håkan. Vi åt tacos tillsammans och jag klippte Jossans hår. Sedan skjutsade Håkan och jag Jossan till Askersund, där vi också passade på att hitta ett par cachar och gå en trevlig promenad längs vattnet.


En mycket härlig lördag, helt i min smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar