2004-12-09

Minne - Elviras födelse del 2

Skrivet 9 december 2011, flyttat datum 25 juli 2022

9 december för 7 år sedan...
Fortsättning från gårdagen...
00.45 gick alltså vattnet. Jag väckte Håkan, men han somnade snabbt om. Jag ringde BB, de sa att jag skulle komma in på morgonen eller när jag började få värkar. Jag låg och försökte sova, men det var omöjligt. Rätt snart kom värkarna igång.
05.35 kom vi in till BB. Jag hade då värkar ca var 7:e minut. Försökte vila lite. Under förmiddagen blev värkarna glesare.


På eftermiddagen försökte jag gå lite mer, och värkarna kom igång igen. 15.45 var jag öppen ca 3 cm. 18.10 fortfarande 3-4 cm trots täta och onda värkar. Fick akupunktur och lustgas.
20.20 öppen 5 cm. Den värsta delen av förlossningen kom, jag var uppe och gick och mådde så illa och hade så ont, ville inte vara med längre. Gick i korridoren och en nybliven mamma fick syn på mig. Hon vinkade mig till sig och visade sitt nyfödda barn och sa något om att jag snart skulle ha min lilla hos mig. Jag hämtade en otrolig kraft och motivation ur detta korta lilla samtal.


22.30 sattes epidural. Värkarna försvann, helt underbart! Personalen ordnade en säng åt Håkan och tyckte att vi skulle försöka sova, det skulle nog inte bli något barn förrän morgonen därpå.
Jag kunde dock inte sova och ca kl 23.30 började jag känna att det tryckte på nedåt.



Så blev det midnatt, men inget barn hade fötts...

Vilken cliffhanger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar