2011-12-31

2011 i text och bilder

Januari
Vi hade julgransplundring och åt upp pepparkakshuset. Lek- o Buslandet fick besök av oss. Håkans mamma och bror med barn var här och åt god mat på Trettondagsafton. Jag scannade in en massa bilder från Håkans och min barndom. Jossan hade vernissage på sin Rosa bandet-utställning. Håkan tog lärarexamen. Jag opererade min högra fot och var sjukskriven. Jag stickade raggsockor och virkade amigurumis.


Februari
Jag var sjukskriven och roade mig med att scanna kort och virka amigurumis. Vårt värmesystem var trasigt och vi lät installera en ny värmepump. Jag startade min handarbetsblogg. Mamma, barnen och jag åkte tåg till Hallsberg och fikade och åkte rulltrappa. Vi firade Jossan och Håkan som fyllde år.


Mars
Jag fick äntligen ta bort gipsskenan på foten. Vi installerade bergvärme! Håkan planterade tomatfrön. Vi åt semlor. Mamma, Ingalill, Mathilda och jag var i Ullared och handlade. På vägen dit stannade bilen... Jag började jobba igen. Vi fikade i solskenet på altanen. Vi hälsade på Mathilda och fick punktering på vägen dit.


April
Jag tog bort mattan i hallen och började skrapa lim. Mathilda fyllde år. Vi fick Ingalills växthus. Vi hade påsklov, åt god mat, letade påskägg och barnen gick påskkärring. Vi hittade vår första geocache. Min brorsdotterson Hugo föddes. Vi var i vårt sommarparadis och fikade och röjde sly. Håkan och jag var i Varberg på Valborg.


Maj
Mamma, barnen och jag var till Hallsberg och badade. Vi cachade ganska mycket, bland annat vid Kullängsstugan. Vi gratulerade Lovisa. Söndax hade avslutning vid Skiren. Vi var på kosläpp. Filip fyllde år. Elvira tappad en tand. Vi hälsade på Mathilda. Elvira började på simskola i Porla.


Juni
Jag och Oskar fyllde år. Vi köpte en ny bil. Jossan tog studenten. Elvira slutade förskoleklassen. Vi var på Nyhem. Vi firade midsommar med geocaching och besök hos Gradins. Oskar slutade med blöjor. Vi badade och solade.


Juli
Jag gjorde saft. Elvira fick en ny cykel. Håkans brorsonson Sammy föddes. Vi var på Hugos dop. Vi hittade en cache i Svarte Bengts grotta. Håkan och jag var i Vadstena på teater. Mamma, pappa och vi åkte på semester till Dalarna, Nusnäs, Orsa mm. Vi plockade bigaråer och körsbär. Noraglass inhandlades. Håkan och jag såg sista Harry Potter-filmen. Vi grillade och grillade. Vi plockade svamp, badade och geocachade. Vi Johanna-fikade i Sandviken och fiskade, badade, red mm. Mamma, Maria och jag besökte Kinaparken i Askersund. Vi åkte till Sälen och fiskade och geocachade. Håkan, barnen och jag åkte båt till Åland.


Augusti
Vi tog med barnen, Mathilda, Ingalill och Andjelin till Eskilstuna Parken Zoo. Elvira, Andjelin och jag såg Bilar 2 på bio. Vi rev tapet i trappan och skrapade klart den. Vi var till Sjötorp och köpte fisk. Vi hade kräftskiva med Gradins och  gatufest. Ingalill flyttade. Elvira började ettan. Vi var på Sannerudsmarken och sov i sommarstugan.


September
Jag var i Stockholm på kurs. Vi var i Ullared och handlade. Barnen och jag var på cirkus. Jag opererade vänsterfoten och var sjukskriven. Vi gratulerade Andjelin. Jag stickade och virkade en hel del. Vi bytte vattenkran i köket. Vi cachade en del. Jag öppnade julbloggen för säsongen.


Oktober
Vi firade Ingalill och pappa. Jag var på kurs på universitetet. Elvira och jag observerade månen. Jag tog bort gipsskenan. Elvira började se dubbelt. Jag började jobba igen.


November
Elvira gjorde en magnetkameraundersökning. Vi tände ljus på gravarna på Alla Helgons Dag. Pepparkakorna och lussekatterna blev bakade. Vi spacklade och tapetserade. Vi firade första advent.


December
Kalle , Maria, Pär och Elvira fyllde år. Vi köpte julklappar och cachade. Barnen firade lucia i skolan/förskolan. Vi gjorde marsipan, korv, julgodis och julmat. Jag var i Stockholm på kurs. Vi firade jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar