2019-10-15

Chess på svenska!

I lördags åkte syrran, hennes son Johan och min bonusdotter Mathilda till Säffle för att titta/lyssna på Chess på svenska på Säffle operan.  Mina förväntningar var varken höga eller låga, jag hade ingen koll på de medverkande sångarna/skådespelarna men visste att biljetterna varit slutsålda länge. 

Vi åkte på förmiddagen och närmade oss Säffle strax före lunch. Då stannade vi till på restaurangen Grön ko, som ligger i ett gammalt vackert stationshus. 



Jag fick en barnportion utan problem. Tyvärr var det lite lite protein i den här portionen, men det var gott!



Mitt resesällskap!



Tillsammans med restaurangen fanns det också en butik med en massa gott och fint i. Ett supermysigt ställe!



Alldeles intill fanns en loppis som vi förstås passade på att besöka!



Så kom vi till Säffle och hittade till operan. 



Vi hade bra platser på tredje raden!



Följande bilder har jag fotograferat ur programmet. 
Föreställningen var mycket bra! Jag älskar musiken och sångare och musiker gjorde den rättvisa!



Min stora favorit var den manliga huvudrollsinnehavaren, Joel Zerpe, som spelade Anatolien, den ryske schackspelaren. Han sjöng mycket bra och hans I mitt hjärtas land (Anthem på svenska) stod sig mycket bra i jämförelse med Tommy Körbergs. 



Elisabeth Rustad som Florence, den kvinnliga huvudrollen, sjöng helt ok, men spelade över lite, eller hade för mycket mimik eller nåt. 



Jonas Wåhlin som spelade den amerikanska schackspelaren Freddie var också en duktig sångare och gjorde bland annat en mycket bra version av Vem ser ett barn (Pity the child)



Lite extra roligt var det med Jenny Norén, som spelade Anatolijs fru Svetlana. Hon kommer från våra hemtrakter och vi har sett henne i en mordgåta på Lerbäcks teater. Hon var också med i Wermlandsoperans uppsättning av Les Miserables i en biroll och just den kvällen vi var där fick hon kliva upp och ta en lite större roll, fast jag kommer inte ihåg vilken. 
Hon sjöng mycket bra, särskilt den vemodiga Vem är jag. 



Övriga aktörer var också duktiga!



(Min egen bild)

Vi var mycket nöjda med dagen och tyckte att föreställningen var underbar!

Sedan åkte vi hemåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar