2017-11-03

Mordmiddag i juletid!

Igår var syrran, Mathilda och jag på mordmiddag på Lerbäcks teater. Som tur var kände jag mig så pigg att det funkade med lite Ipren och nässpray. I år hette föreställningen Hovsjömordet - en mordgåta i juletid 1943 och utspelades i en stuga i norra Dalarna under andra världskriget. 



Så mysigt och trevligt!!!



Till förrätt fick vi:
Krämig soppa med skogssvamp, surdegskrutonger & eldad gruyere

Soppan var helt underbar, särskilt med brödet till. Ni vet, när man tar en tugga och är helt såld. Varför är förrätter alltid så små? Men det ät säkert så att det inte hade smakat lika gott om det hade varit mycket. Vi hade som tidigare beställt ett lättdryckspaket, så till förrätten drack vi Richard Juhlin Blanc de Blanc, ett vitt mousserande alkoholfritt vin. Gott tyckte jag!



Till varmrätt serverades vi:

Kalvfärsbiff, rotfruktsgratäng, kalvsky, picklad kål & lingon

Det var också mycket gott. Såsen hade man kunnat dricka, så god var den! Gratängen var lite hård, men med god smak. Till det drack vi det alkoholfria rödvinet Two Rivers, också gott. 



Efterrätten var:

Brownie, vanilj crème fraiche, kola & äpple

Det var en lagom blandning av sött och syrligt. Ska jag klaga på något så var brownien lite torr, men allt var gott. Till det drack vi kaffe och Äppelmust från Kivik som var god men söt. 



Nu till det viktigaste; Listade vi ut vem mördaren var? Nej, det gjorde vi inte. Så irriterande, vi var riktigt dåliga i år. Tidigare år har vi uppmärksammat ledtrådar men tolkat dem fel, nu märkte vi inte ens ledtrådarna. Riktigt dåligt, jag blir sjukt irriterad på mig själv. Revansch nästa år!

Som alltid bjöds vi på bra skådespel, de är så duktiga och det är så roligt! En trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar