2017-08-24

Astma och allergitest

Oskar har vid några tillfällen när han cyklat MTB fått svårt att andas. Han hade också långdragen hosta ffa på kvällarna under våren. Därför skickade vårdcentralen remiss till lasarettet för koll av astma och allergi. Igår var det dags.

Först fick vi träffa läkaren som ställde lite frågor. Sedan fick Oskar göra spirometri, koll av andningen. Sedan fick han ta astmamedicin x 4, vänta en kvart och testa igen. Medan vi väntade spelade vi tre i rad (han utklassade mig) och Fia. 


När spirometrin var klar var det dags för pricktest. Pricken som syns är kontrollpricken. Tyvärr kunde sköterskan ana en reaktion på katt, men ingen fullt utvecklad allergi än i alla fall. Han har ju aldrig reagerat på katterna vad vi märkt, så vi hoppas att det inte är nåt. Vi fick träffa läkaren igen och veta detta och att andningen såg bra ut just nu (han har mått bra hela sommaren) men han fick medicin att ta vid behov. 


Eftersom vi inte skulle hinna med skollunchen, eftersom jag ändå skulle ha rast och eftersom det var en speciell dag så blev det BK till lunch. Vi ville hellre ha sushi, men BK låg längst vägen och var vad vi hann med. Ett bra val! (han var inte sur)


Sedan tillbaka till skolan och en rörig eftermiddag. Skolan har ju precis börjat och det är mycket som ska ordnas ovh som är lite rörigt i början. Men det ordnar sig! 
En kvällspromenad med Ingmarie hann jag med medan Oskar var på fotboll. 
Sedan blev det kvällsmat och TV-soffan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar