Vi passade på att fika hos mamma och pappa också. Första fikat utanför nya lägenheten (en av flyglarna vid brorsans herrgård).
När vi kom hem la jag fläderblomsklasarna i en bunke tillsammans med citronskivor.
Nu ska det stå i garaget i 3 - 4 dagar och gosa till sig! Det ska bli spännande att smaka resultatet!
Recept på flädersaft:
Ingredienser:
40 klasar fläderblommor
4 stora citroner
2 liter vatten
2 kg strösocker
50 g citronsyra
4 stora citroner
2 liter vatten
2 kg strösocker
50 g citronsyra
Tillagning:
1. Plocka fläderblommorna.
2. Lägg de nyplockade blomklasarna i ett kärl stort nog att rymma minst sju liter.
3. Borsta citronerna noga under varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg dem i kärlet tillsammans med fläderblommorna.
4. Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronerna. Täck kärlet med lock.
5. Låt saften stå svalt i 3-4 dagar.
6. Sila saften och häll upp den i plastlådor med lock. Förvara saften i frysen.
2. Lägg de nyplockade blomklasarna i ett kärl stort nog att rymma minst sju liter.
3. Borsta citronerna noga under varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg dem i kärlet tillsammans med fläderblommorna.
4. Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronerna. Täck kärlet med lock.
5. Låt saften stå svalt i 3-4 dagar.
6. Sila saften och häll upp den i plastlådor med lock. Förvara saften i frysen.
Dagen citat:
På himmelsmjuka moln som blånad fjäder
så gled du tyst i stilla morgonljus
i vinden lekte själva stundens sus
och allt som livet var,var täckt av fläder
Between the lines / poeter.se
Between the lines / poeter.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar