2010-10-31

Utflykt och Halloween

Igår var vi på utflykt till Karlskoga. Vi åt lunch på Mc Donalds, och om ni nu ser framför er en måltid i lugn och ro med tindrande barnaögon, så tänk om. Tänk Oskar som hoppar i soffan och ropar "Titta pappan poken" (Titta på pappan och pojken) istället. Tänk ballonger som smäller och dricka som välter och Håkan som ser ut att försöka teleportera sig därifrån!
Sen handlade vi mat-mixer i en asiatisk affär, strosade runt på Karlskoga centrum och köpte lördagsgodis. Därefter fortsatte vi till mamma och pappa och fikade! Oskar passade på att provsitta allt han kunde, en traktor, en fyrhjuling, en motorcykel, en cab men grävskopan var låst så den fick han bara stå vid. Paradiset för en tvååring!




Idag är det Halloween. Det är ingen helg vi firar jättemycket, men jag har inget emot att fira den lite. Vi tjuvstartade dock. I fredags förmiddag var det disco på skolan, Elvira var så här fin:


Oskar var ju också tvungen att testa:


Elvira och jag gjorde en pumpalykta igår. Jag tyckte den blev riktigt fin!


Vi gjorde också marsipan-pumpor. De blev fina, men någon skulle behöva komma hit och fika, för vi kommer aldrig orka äta upp dem.


Oskar hjälpte naturligtvis till. Med ätandet.


Efter Elviras önskemål gjorde vi också bål med fruktsoda, karamellfärg (som tog slut), jordgubbar och mandariner!


Vi får väl se om det kommer några Bus eller godis-barn idag, det brukar inte vara många som dyker upp.
Dagens citat:
Det är den som går vilse som finner de nya vägarna.
Niels Kjaer

2010-10-30

Morgon

Klockan är 06.55. Jag har redan varit vaken 1 timme och 10 minuter. VARFÖR ska Oskar vakna så tidigt? Nu är båda barnen vakna och i full gång och leker. Jag har bytt dagens första bajsblöja på Oskar. Är jag pigg och glad? NEJ! Håkan sover än, tror jag. Det kan han behöva, han har ägnat ett par nätter åt att grubbla över C-uppsats med mera. Oskar är ensam på övervåningen och jag funderar på vad jag kommer att upptäcka att han gör som han inte borde göra. Alltid är det något.
Men det är skönt att det är helg, även om det är för tidigt på morgonen för mig. Igår handlade jag, vi tände ljus och myste, vi åt varm smörgåstårta, barnen åt chips och drack Ica-Cola (Elvira: Jag vill ha Coca-Cola. Nej, förresten, jag vill ha Ica-Cola!) och vi slötittade på TV. Fredagsmys! Idag planerar vi en lite utflykt till Karlskoga faktiskt, och så har vi bjudit in oss på fika hos mor och far.
Jag funderar på att karva ut ett ansikte i vår pumpa, jag kan inte låta bli att tycka att det är lite småroligt med Halloween. Inte för att vi firar det särskilt mycket, men en liten lykta kan vara kul!

Dagens citat:
Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum.
Kinesiskt ordspråk

2010-10-28

Julblogg

Nu har jag blivit med julblogg, inspirerad av alla andra roliga julbloggar. Får väl se om jag orkar hålla igång två bloggar!

Tävling!

Var med i utlottningen av julrelaterade saker hos Jul i stan! Jag har upptäckt att det finns massor med julbloggar, nu frossar jag verkligen!


2010-10-27

Hallux valgus

Jag ska operera mina fotknölar. Bra, för jag har ont, men lite läskigt med operation. Efter röntgen får jag veta om de ska operera vid knölen eller längre in på foten, det är avgörande för hur snabbt jag kan börja jobba igen efteråt. De börjar med höger fot och tar vänster efter ett par månader. Hoppas att allt går bra!


Dagens citat:
Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.
Kinesiskt ordspråk

2010-10-26

Syskonkort

Dagens sista inlägg, jag lovar! Kom på att jag ju måste visa syskonkortet, som jag fick till mobilen idag! Mina sötnosar!


Trolltyg i Tomteskogen

Idag har jag bokat filmen Trolltyg i Tomteskogen (Gnomes), som äntligen kommer på DVD. Jag skulle vilja säga att jag såg den varje jul (eller strax innan) under hela min uppväxt, för så känns det, men enligt wikipedia gjordes den 1980 och visades av Sveriges television 1981, 1982, 1984, 1987 och 1989. Jag såg den några gånger (5?) från det att jag var 6 år till det att jag var 14, inte hela min barndom alltså.


Filmen handlar om skogstomten Tor som vid 101 års ålder skall gifta sig. I tomteskogen bor det troll som retar sig på att tomtarna släpper ut de djur som har fastnat i trollens fällor. Trollen smider planer på att kidnappa bruden Lisa på bröllopsdagen.



Jättekul att det äntligen går att få tag på den!

Dagens citat:
Det du gör talar högre än det du säger.

Award!

Jag har fått en Award från Pastorsfrun Maria, vars blogg jag ofta läser. Tack så mycket!


Beautiful Blogger Awards regler:
- Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
- Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av.
- Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem.
- Skriva 7 intressanta saker om dig själv.

Vilka får då en Award av mig? Syrran får ingen, för hon fick en från Maria hon också!
Det blir:
* Min systerdotter Lovisa, som skriver om hästar, skolan med mera.
* Min "bonusdotter" Mathilda, som låter oss läsa lite om sitt liv som student.
* Min "bonusdotter" Josefin, som skriver om sitt liv, inredning, design med mera.
* Min systerdotter Martina, som skriver alldeles för sällan =)
* Annemari, som skriver om livet, inredning och visar många fina bilder.

* Ewelina, som gör otroligt fina och goda tårtor!

* Frida, som nyss börjat blogga om sin tid på en bibelskola i Redding, Kalifornien.

Så var det 7 "intressanta" saker om mig. Det var svårt. Helst ska det väl vara något som inte står i min presentation:

* Jag älskar julen.
* Jag önskar att jag var bra på att rita och måla.
* Min favoritmat är grekisk sallad med tzatziki. Eller kebabpizza.
* Den vackraste färgen tycker jag är Blå.
* Jag har svårt att komma ihåg namn och känna igen personer.
* Min favoritfilm är Love Actually.
* Min favoritskådespelare är Liam Neeson

Det är självklart inte meningen att det ska vara mellanrum mellan Annemari, Ewelina och Frida, men bloggen vill inte som jag vill...

2010-10-24

Efterlysning!

Så här års (har jag upptäckt) brukar jag sortera mina böcker, dvs ge de böcker som tillkommit under året en plats i bokhyllan. Eftersom böckerna står i alfabetisk ordning så innebär det att om jag köper en ny bok av en författare som börjar på B så får det konsekvenser för så gott som alla böcker i mina bokhyllor, de måste flyttas. Fördelen är att jag passar på att damma allt eftersom jag flyttar böckerna. 518 skönlitterära böcker + barnböcker, faktaböcker, engelsk skönlitteratur mm har jag nu i mina hyllor och förråd. Jag skulle behöva fler hyllor. Fler rum, kanske? Måste försöka göra mig av med några, men vilka? Jag vill ju ha kvar alla...


Några böcker saknas, jag tänkte passa på att efterlysa dem. Det är konstigt att böcker bara försvinner och inte kommer tillbaka. Vissa vet jag förstås att jag har lånat ut och inte fått tillbaka, men andra...? Nåväl, har du en av böckerna nedan och det står Johanna i den eller du vet att du har lånat den av mig så kan du väl höra av dig?

Blair, Leona - Skilda världar
Clark, Mary Higgins - Nattens onda öga
Forbes, Colin - Stenleoparden
Gardell, Jonas - En komikers uppväxt/Ett ufo gör entré (Jossan, jag vet att du har den, kom hit med den!)
Montgomery, Lucy Maud - Drömmens uppfyllelse (Anne på Grönkulla - serien)
Mårtensson, Jan - Midas hand
Nesser, Håkan - Återkomsten
Pelzer, Dave - Pojken som inte fanns
Pilcher, Rosamunde - Midvinter
Price, Nancy - Sova hos fienden

Dagens citat:
Den som kommer med dåliga argument bekämpar man bäst genom att låta honom prata på.
Alec Guinness

2010-10-23

Hos Mathilda

Idag har vi varit i Norrköping och hälsat på hos Mathilda. Till min stora glädje upptäckte jag att gps:en i min mobil fungerar rätt bra, inte för att jag behöver gps för att hitta till Norrköping, men jag tycker det är roligt med (onödiga) prylar! När vi kom fram bjöd Mathilda på äppelpaj och glass. oskar kallar det äpplepaj, varför? Han har hur som helst tjatat om äpplepaj i flera veckor, men han gav bort sin bit och åt choklad istället... Pajen var god och vi hade det trevligt, Oskar var riktigt lugn!


Sen åkte vi och köpte lördagsgodis på Candyland. Det var en stor godisaffär med myyycket godis. Lösviktsgodiset var färg-sorterat, något jag gillade! Grönt, gult, rött brunt osv - kul idé!


Vi gick lite i affärer, sen åkte vi hem till Mathilda igen och åt varm smörgåstårta. Den var supergod!!! Jag ska absolut testa att göra den vid något tillfälle!

Vi har haft en jättetrevlig dag!!!

Dagens citat:
Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat.
Spanskt ordspråk

2010-10-22

Snö!

En morgon när jag vakna´var hela världen vit, och vi förstod att vintern har kommit hit!
Så här såg det ut i morse när Elvira och jag gick till skolan. Barnen var överlyckliga, Oskar ville åka pulka på en gång! På jobbet hade vi sångstund för alla från klass F - 3, vilket innebar att Elvira, jag och Lovisa fick träffas! Lovisa har praoat i 1-2:an på vår skola den här veckan. Natten till idag sov Lovisa förresten över hos oss, Maria och Kenneth är i Sälen. På sångstunden sjöng vi en fredssång eftersom det är FN-dagen på söndag och så sjöng vi bland annat Råttan Max (Luftpistolsången!)

´
Vid lunchtid fick jag skicka hem Elvira från skolan, hon hade feber och ont i örat. När Lovisa och jag hämtade Oskar så sa fröknarna att han inte hade ätit någon lunch, så det finns en viss risk att han också är på väg att bli sjuk. På eftermiddagen handlade jag. Sen åkte Oskar, Lovisa och jag och gratulerade William på 1-årsdagen. När vi kom hem hade Jossan dykt upp! Vi har beställt kort och ätit Kyckling Satay. Nu sover de små och vi tittar på Idol. Eller snarare lyssnar, vi sitter med varsin dator framför oss...
Imorgon ska vi + Ingalill åka till Norrköping och hälsa på Mathilda!

Dagens citat:
Den som hör väl, talar väl.
Egyptiskt ordspråk

2010-10-20

Foton

Här är årets kort på barnen! Oskar hade tagit syskonkort innan detta och tyckte att han hade fotograferats nog, därav den något allvarliga minen!



Nyklippta Elvira gjorde fotografen till viljes och bjöd på ett litet leende!


Vilka fina barn vi har! Jättebra service från Photomic att man får hem korten i mobilen!
Dagens citat:
Smid medan järnet är varmt.

2010-10-19

Foton och möten

Skolfotona är nu tagna, barnen verkar ha fastnat både på enskilda bilder, en syskonbild och på sina gruppbilder. Så fort jag får bilderna ska jag lägga upp dem till allmän beskådan. Jag har också blivit fotad,jag ser lika hemsk ut på bilderna som alltid...
Det är många möten nu, igår var det föräldramöte i klassen där jag arbetar, idag hade vi Söndaxledarsamling och i morgon är det föräldramöte i Elviras klass. Barnen hinner jag inte träffa särskilt mycket, det är tråkigt när de sover när man kommer hem. Jag får ta igen det i helgen. På lördag ska vi förresten till Norrköping och hälsa på Mathilda. Nu var det väldigt länge sedan hon var hemma. Jag har två barn som längtar efter sin storasyster! Det ska bli roligt med en liten utflykt!

Hittar inte min almanacka, så idag blir det inget citat.

2010-10-17

Saft och ny frisyr

Jag fick för mig att jag skulle göra saft i vår nya saftmaja som jag fått av svärmor. Fram med lite jordgubbar från frysen, in med några äpplen från altanen och så varva det med lite socker. Ångkokas i 50 -60 minuter och sen är det färdigt!


Oskar var mycket nyfiken på saftmajan!


Medan saften ångkokades klippte jag Elvira. Hon ville ha kort hår, till axlarna. Jag tror att det blev ganska bra.


Sen var det dags att tappa upp saften på flaskor.


Tre flaskor saft blev det, smakade helt ok!

Vad har hänt?

Den här helgen har jag inte varit en flitig bloggare. Jag ska göra ett försök så här på söndageftermiddagen att berätta om helgen. Jag har nog hunnit med en hel del, när jag tänker efter. Det kanske är därför som jag inte har hunnit blogga?

Fredag: Direkt efter jobbet hämtade jag Oskar på förskolan och så åkte han och jag till Ingalill för att klippa hans hår. Jag har klippt hans hår med en klippmaskin ca en gång i månaden sedan han var elva månader och det har aldrig varit några problem. Igår ville han inte sitta på pallen, eller för den delen stolen eller bordet, han ville inte ha på sig capen (eller vad nu plastskynket man har på sig kan tänkas heta?) och han ville inte bli klippt. "Ingenting" sa han upprepade gånger när vi försökte få honom att gå med på att sätta sig någonstans. Till slut blev det mutor. Att vi skulle fika när han var färdigklippt fungerade inte. Inte heller att fröknarna på förskolan skulle få se hur fin han var. När jag sa att han skulle få hålla i klippmaskinen efteråt, då började vi komma någon vart. Men det som till slut fick honom "på fall" var när farmor lovade honom att han skulle få dammsuga upp håret efteråt. DÅ gick det bra att sitta på stolen - med bar överkropp! Klippt blev han, så nu är han redo för morgondagens fotografering. Som vanligt fikade vi och hade trevligt också. Oskar önskade att kusin Jonathan skulle komma dit så de kunde leka. Det får vi försöka ordna!

Lördag: Förmiddagsfika hos mamma och pappa (ja, vi fikar mycket...), mamma tog över min älskade C905i (min gamla mobil). Jag gillade den jättemycket och kommer att sakna den, men jag har ju faktiskt inte användning för två...
På eftermiddagen begav jag mig till Metodistkyrkan. Deras församling fyller 140 år i år och kören jag sjunger i, E-kören, skulle delta med sång och lite skådespel. Det blev en trevlig och rolig eftermiddag och jag träffade en och annan gammal bekant.
När jag kom hem var vi ute en stund. Håkan och Elvira krattade löv.


Igår tände vi lyktan som vi brukar ha stående på trappan, det är mysigt med mörker så att man kan tända ljus! Till kvällsmat blev det pizza, inte så nyttigt, men gott och smidigt.


Söndag: Idag sjöng E-kören på den ekumeniska gudstjänsten i Metodistkyrkan. Hemvändande före detta församlingsmedlemmar och representanter för kommunens övriga församlingar gratulerade 140-åringen!
Nu har Elvira en kompis, Jocelyn, här på besök, snart kommer mamma och pappa och fikar. Jag har vissa planer på att försöka hinna klippa Elviras hår innan dagen tar slut.

Dagens citat:
Tala är silver, tiga är guld.

2010-10-14

Fullt upp!

Idag har det varit fullt upp. Först jobba, sen fika/lek med Emma, Ida och Tim (eller Pim som Oskar säger) och ikväll en mycket bra föreläsning av Ulf Silling; Barn och ungdomars säkerhet på Internet.
Imorgon ska Oskar bli fin i håret, han och jag och troligtvis Elvira ska hälsa på "pamor" på eftermiddagen. (Håkan måste plugga. )På måndag och tisdag är det nämligen fotografering på förskolan och skolan.
Vad fort den här veckan har gott! Det är inte alls långt till höstlovet ju!

Nu kommer citaten från min almanacka.

Dagens citat:
Den gamle elefanten vet var vatten finns.

2010-10-13

Höstbilder

Oskar plockar vackra boklöv:


Levis försöker göra detsamma:



Vantar är bra att ha på hösten. Och det är roligt att sätta fast dem på väggen!



Elvira kommer hemcyklande från skolan. På onsdagar är de i skogen till halv fyra, jag slutar kl tre. En fröken håller koll på henne när hon går över gatan från skolan, sen kan hon cykla hem själv. Så nära har vi till skolan!


Dagens citat:
Tankearbete tar också tid.

2010-10-12

Lördag utan barn!

I lördags var Ingalill barnvakt åt barnen medan Håkan och jag roade oss i Örebro. Det var en vacker höstdag och jag kunde inte låta bli att försöka föreviga naturens vackra färger med ett höstkort. Bakom träden på detta kort skymtar Örebro slott.


Först besökte vi Marieberg, vi köpte skor åt barnen, ett kakfat med mera. Sen åkte vi in till stan. Vi hade turen att hitta en parkeringsplats precis intill de tre resturanger vi valde mellan. Först gick vi på stan en stund, köpte böcker på Myrorna (hittade flera som jag önskat mig länge, 20 kr styck!) och fikade!


Sen hittade vi tidslinjen som uppförts med anledning av att det är 200 år sedan det hölls riksdag i Örebro och Jean Baptiste Bernadotte valdes till svensk kronprins. Tidslinjen visar händelser som hänt i världen, Sverige och Örebro under de tvåhundra senaste åren. Sånt gillar jag att se på!



Värnpliktens avskaffande, Stormen Gudrun och Tsunamin är de tre senaste händelserna som finns med.


Vi valde att äta middag på Coco Thai, en thairestaurang med mycket god mat. Jag valde två rätter som vi ibland gör hemma, kycklingsoppa med kokos, lime och & champinjon samt grillspett med kyckling serverat med jordnötsås (Tom Kha Gai och Kyckling satay, typ). Man kan tycka att jag borde ha testat någon ny maträtt, men det här är ju så gott...

Det var roligt och skönt med en barnfri dag!
Dagens citat:
Det är ingen glädje i att vara sysslolös.
Det roliga är att ha mycket att göra
och strunta i det.

2010-10-11

Min nya leksak


I lördags, när Håkan och jag roade oss på tu man hand, köpte jag en ny mobil, en Nokia N8. Antracitgrå, dvs den mörkgrå på bilden. Kände ett starkt behov av att visa upp min lilla älskling!(mobilen alltså) Jag valde den framför allt på grund av kameran, 12 mp och blixt. Jag hade en bra kamera i min förra mobil också, men kände för att testa touch-screen :)
Jag har tänkt blogga om lördagen i övrigt också, men bilderna ligger på den andra datorn, så jag får återkomma om detta!
Dagens citat:
Om jag någon gång drabbas av arbetslust
sätter jag mig i ett hörn och väntar
tills det gått över.

2010-10-10

Pappa 75 år!

Idag har vi firat pappa på 75-årsdagen! Redan i förmiddags sjöng vi för honom i kyrkan. Hela eftermiddagen har han firats på Lassåna Herrgård. Ett 60-tal släktingar och vänner kom dit! Det gick åt mycket smörgåstårta och många kakor! Jag kan rekommendera smörgåstårtorna från Rastpunkt förresten, de var mycket goda!


När gästerna hade gått hem åt vi rester! Trevligt!

Den nedersta bilden har jag tagit med min nya Nokia N8, visst blev det en bra bild? Än så länge är jag mycket nöjd med den! Fast det är mycket jag inte vet hur man gör än... Men det är roligt att lära sig! Älskar att köpa nya teknikprylar...

Dagens citat:
Ingen man har någonsin haft en vanlig förkylning.

2010-10-09

Uppdatering

Katter: Levis och Lisa verkar komma bra överens nu. Inte så att de ligger hoprullade tillsammans och sover, men de bråkar inte. Levis går ut och in genom kattluckan utan bekymmer och har inte varit försvunnen något mer. Han har dock inte kommit på att man kan bajsa utomhus istället för i lådan än...

Barn: Jag inser att Elvira börjar bli stor. Igår ville hon gå på disco. Inget småbarn längre... Men hon ångrade sig så vi hade fredagsmys med chips och dricka här hemma istället.
Oskar har kommit på att han har röstresurser och dem använder han när han försöker övertala oss till att ge honom något han vill ha. Viska existerar inte. Idag testade han att rita på soffan. När vi tog ifrån honom pennan och sa att han inte fick rita på soffan så började han gråta och ropa efter "pamor" som ska komma och vara barnvakt idag. 05.50 i morse frågade han föresten "Pamor komme nart?" (Farmor kommer snart?). Ingalill, du är efterlängtad!

Födelsedagar: I morgon fyller pappa 75 år! Jag ska leka fotograf, mamma har bett mig ta lite kort. Inte mig emot! Smörgåstårta och många sorters kakor serveras!

Kyrkan: I morgon är det Söndax. Jag ska prata om människovärde. Låter bra, men jag måste ta reda på mer exakt vad jag ska prata om =)

På dagsschemat: Ingalill ska vara barnvakt, Håkan och jag får en dag på tu man hand. Än har vi inte ens kommit på var vi ska äta, men något roligt ska vi väl hitta på!

Övrigt: Jag var på begravning igår. Sorgligt. Barn/ungdomar borde inte behöva begrava sin mamma. Tänker på dem och ber för dem.

Dagens citat:
Det är inte jag som har blivit tjock.
Världen har förminskats.

2010-10-07

Böcker i september

28/8 Fearless fourteen av Janet Evanovich
13/9 Gone - Övergivna av Michael Grant
13/9 Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer
14/9 När jag hör din röst av Stephenie Meyer
15/9 Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer
16/9 Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer
17/9 Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström
22/9 Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser
25/9 Dömd på förhand av Tove Klackenberg

9 böcker... Ja, vad ska jag säga - det har varit mycket annat denna månad, mycket jobb. Sen har inte alla böcker fångat mitt intresse heller. Gone är den första delen i en spännande ungdomsboksserie. Plötsligt försvinner alla vuxna, alla över 15 år. Vad händer, och varför? Vissa likheter med Flugornas herre finns. Rekommenderas!
Twilight-serien har jag ju redan skrivit om. Den är bra!
Edward Finnigans upprättelse var intressant och hade en intressant twist på slutet. Gillar deras böcker mer och mer, skulle vilja ha dem alla...
Orkar inte skriva om alla men avslutar med några ord om Carmine Street - en hemsk men spännande historia. Väckte funderingar kring vilket som är värst, om ett kidnappat barn dör eller får leva en längre tid under mindre trevliga förhållanden?

Jag hittar inga fler bra citat i boken Kärlek - Handbok för älskande och andra drabbade. Jag önskar att jag hade ork att hitta citat som passar till inläggen, som jag gjorde i början, men det har jag inte. Jag tror jag ska hämta mina citat från min almanacka ett tag framöver. Nej, den har jag visst kvar på jobbet. Får ta dem från boken Himmelska män av Rakhsha Razani

Dagens citat:
Jag skulle erkänna mina fel om jag hade några.

2010-10-06

Lycka

Lycka är när sonen säger "Äska dej" och man får en godnattpuss!

2010-10-05

Kossor!

Ikväll har jag skjutsat Elvira och de andra barnen på Minis till en bondgård. Barnen fick klappa kossor, åka traktor och mata höns. Vi fick se en kalv som hade fötts några minuter innan vi kom. Det roligaste enligt Elvira var när hon klappade kossan och den skickade henne med sin sträva tunga. Det jag tyckte var roligast var dels denna massageborste, som korna kunde gå och ställa sig vid och få massage, och dels...


... denna mjölkningsrobot! Korna går alltså och ställer sig i kö, blir insläppta i maskinen, roboten tvättar spenarna och sätter dit pumparna. Sen känner den av om mjölken är ok eller om det t ex är blod i den och skickar den till den stora tanken om den är ok och en liten hink om något är fel med den. Den vet vilken ko den mjölkar och kan "berätta" om det är någon ko som inte har kommit och blivit mjölkad. Helt otroligt! Bonden berättade att hon som liten ofta var hos sin farmor, som hade fyra kor som handmjölkades. Här hade de 70 kor som robotmjölkades!



Dagens citat:
Det är med kärleken som med mässlingen, vi måste alla genomlida den.
Jerome K. Jerome

2010-10-03

Höst-lördag!

Igår var vi hos svärmor och gratulerade henne. Teckningarna som barnen hade gjort blev naturligtvis uppskattade! Elvira hade gjort en med en drake och en med ett hus. Oskar ritade så fint. När jag frågade vad det var så sa han (med ett tonläge som om jag var dum i huvudet) Tening pamor! (Dvs teckning till farmor) Självklart! Han har redan koll på färgerna, han är säker på blå, röd, grön, gul, orange, lila och rosa men lite osäker på svart, brun, grå och vit. Duktig kille! Jag tror att Ingalill uppskattade presenten från oss också, en bok om kronprinsessans bröllop. Vi fikade mycket, goda kakor och fruktsallad. Jag var övertygad om att jag aldrig mer skulle behöva äta något, så full blev min mage!
När vi kom hem släppte vi ut Levis på egen hand en stund. (Jag vet att det är mycket katt-bloggande just nu, det blir nog mindre när han blir större.) Här tittar Levis på Lisa som har fångat en mus och roar sig med den. Lisa skyndade sig att försvinna med musen så inte Levis skulle ta den ifrån henne.
Han tog sig ut genom kattluckan själv igår, men in fick vi hjälpa honom. Idag klarade han av att ta sig in själv, skönt!


Jag passade på att plocka isär studsmattan också, allt utom själva stativet är nu inburet i garaget. Hösten är här!


Igår kväll åt vi potatisgratäng och fläskytterfilé. Gott! Sedan såg vi på Marys chans, en film av Sidney Sheldon som vi började se förra helgen (den är lång). Elvira och Levis somnade i soffan. Jag gillar Levis sovstil! Håkan somnade strax innan filmen slutade, så jag satt i min ensamhet och såg slutet på filmen och Robins.


Idag har jag bakat bullar, det är ju kanelbullens dag. Barnen "hjälpte" naturligtvis till. Nu har de magarna fulla med deg... Snart har de jäst färdigt (bullarna alltså), dags att slänga dem i ugnen (fortfarande bullarna). Barnen sitter i badkaret och leker!
Snart kommer mamma och pappa hit och äter lunch. Fläsk och löksås. Inte min favorit, men uppskattas av min man och mina föräldrar. Jag får väl ta en extra bulle =)

Dagens citat:
Jag är inte överförtjust i att motstå frestelser.
William Beckford

2010-10-02

Nötkakor och tålamod

Idag har jag och barnen bakat nötkakor. I vanliga fall brukar jag bara baka dem till jul, men mamma undrade om jag inte kunde baka nötkakor till pappas 75-årsdag nästa söndag, vilket jag självklart gjorde. Barnen hjälpte mig att mala nötter. Det tog tio gånger så lång tid som om jag hade gjort det själv, men vad gör det, barnen var nöjda och glada. Ja, det är klart, de bråkade lite om vem som skulle trycka och vem som skulle veva. Som Elvira sa: Det är tur att du inte har många barn, då skulle vi få stå i kö. Vissa stunder kände jag att tålamodet höll på att tryta, men då tog jag några djupa andetag... Nu luktar det jul i hela huset, doften av nötkakor är en juldoft för mig.


Medan kakorna gräddades så gick Elvira ut med Levis. Jossan hade med sig hans koppel hit, till Elviras stora glädje. Hon vill ju gärna ha en hund som hon kan gå ut och gå med, men nu fick hon ju gå ut med katten istället, så nu är hon nöjd! Vi ska träna Levis på att gå in genom kattluckan, så han kan vara ute själv, men tills vidare är det ju bra om han får vänja sig vid närmiljön i koppel.


77 nötkakor blev det! Fast nu finns det bara 74 kvar. Oskar tyckte om dem. Mycket!


På programmet idag:
* Ingen städning, för Elviras rum är inte stökigt - kors i taket
* Lördagsgodis på Godisakuten
* Fira barnens farmor på födelsedagen
* Äta kött och potatisgratäng

2010-10-01

Saker vi gör på hösten

På hösten plockar vi fram fågelmatstugan, så allt ska vara redo när det blir kallt och fåglarna får svårt att hitta mat. Oskar, som har feber och inte alls mår bra, hjälpte sin far med skruvdragaren.


Tillsammans fick de ordning på huset, även om de ser lite bekymrade ut här.



Mina fina, underbara barn!



Jossan är hemma ikväll, det är roligt när hon dyker upp! Imorgon ska vi till Ingalill och fika! Oskar har tjatat om "pamor" hela dagen idag, han trodde att det var idag vi skulle dit.

Dagens citat:
De, som vi älskar, har största makten att såra oss.
John Fletcher